19-р зууны үед та кетчупыг эмийн зориулалттай ашигладаг байсныг мэдэх үү

Кетчупны эрүүл мэндэд ашигтай 5 шинж чанар
2018-11-27
Хонины мах хэрхэн эвдэх вэ?
2018-11-28
Кетчуп нь АНУ-с бус харин Зүүн Өмнөд Азиас гаралтай.
Анх кетчупыг улаан лоолиор бус хясаа, хайган загас, нимбэг, хушга зэргээр хийдэг байсан байна.
19р зууны үед кетчупыг эмчилгээний журмаар ашигладаг байсан
Кетчупыг зөвхөн зуны улиралд боловсорсон улаан лоолиор хийдэг.
Зуны улиралд усан санд их орсноор үсний өнгө зэвхийдэг тэгвэл Кетчуп нь үсний өнгийг сэргээх үйлчилгээтэй.
Кетчуп нь Вино-той төстэй. Сайн муу ургацын жилээс хамааран тухайн жилийн кетчупны амт шалтгаалдаг.
Улаан лоолийн кетчупд агуулагдах хүчил нь ямар ч гадаргуу дээрх зэвийг арилгах хүчтэй.
Нэг хүн жилд дунджаар 3 сав кетчуп иддэг.
АНУ-д жил бүрийн 6 сарын 5 –ны өдрийг Үндэсний Кетчупын өдөр болгон тэмдэглэдэг.
4 цайны халбага кетчуп идсэнээр дундаж хэмжээтэй улаан лоольд агуулагдах бүх шим тэжээлийг та хүртэх болно.