Бөөрөнхий махтай хуурга
Бид та бүхэндээ амралтын өдөрт тань зориулан амтат хоолны жор хүргэж байна. Энэ удаад шим тэжээл сайтай, амт чанар “тасархай” соустай бөөрөнхий мах хэрхэн хийх жорыг хүргэхээр бэлтгэлээ.
Зөөлөн амт, өтгөн соус, бөөрөнхий мах, нухсан төмс хамтдаа үнэхээр төгс зохицно. Мэдээж махыг амттай болгох өтгөн соусыг хэзээ ч мартаж болохгүй. Таны хоолыг илүү амттай, өнгөлөг харагдуулах шидтэй зүйл шүү дээ.
Орцны тухайд манай улсад бүгд байдаг тул хялбар байх бөгөөд та ердөө 1 цагийн дотор амтат хоолоо бэлэн болгох боломжтой. Доорх жор нь 3-4 хүний порцоор бөгөөд та хүсвэл орцыг нэмж болно.
Амжилт 😋😋
Орц найрлага:
Хийх арга:
Алхам 1
Эхлээд сонгиноо сайтар жижиглэж татна. Сонгиноо оливийн тосонд хуурна. Үхрийн татсан махаа амтлахдаа өндөг, шарсан сонгино, үрсэн моцарелла бяслаг, давс, хар перц, сармисаар амтлаад бөөрөнхийлнө.
Алхам 2
Бөөрөнхийлсөн махаа таглаж амрааж тавина. Төмсөө 4 хувааж буцалсан усанд хийж чанана. Чанасан төмсөө нухаад масло, бяслаг, давс, сүүгээр амталж холино.
Алхам 3
Хайруулын тавганд оливийн тос халааж байгаад бөөрөнхий махаа бүх талаар нь жигд шараад дээрээс нь масло, яншуй нэмж хуурна. Махны соусаа бэлтгэхдээ оливийн тосонд гурил, сүү, хуудсан бяслаг, паприка нэмж холиод өтгөртөл нь халаагаад бэлэн болно. Таваглахдаа нухсан төмсөн дээрээ бөөрөнхий махаа тавьж дээр нь соусаа асгаад бэлэн болно.
Амархан бөгөөд хурдан байгаа биз. Klasik майонез-тай хольж идвэл бүр амттай. Амжилт! 😋😋😋