Веган бууз
Бууз бол Монголчуудын идэх дуртай хоол бөгөөд битүү хоолны төрөлд багтдаг. Цагаан сарын үеэр монгол айл болгоны баярын ширээнд залардаг хүндтэй хоол юм. Буузны онцлог хий хуй хөөдөг чанартай хоол хэмээн үздэг. Энэ удаагийн дугаараар веган бууз хийх жор танилцуулъя. 😋😋
Орц найрлага:
Хийх арга:
Алхам 1
Эхлээд блендерт бууцайгаа хийгээд дээрээс нь халуун бүлээн ус хийгээд миксердэж бэлдэнэ. Бэлдсэн бууцайтай усаараа гурилаа зуурна. Хэр их, бага хийх хэмжээгээрээ тооцож хийгээрэй.
Алхам 2
Шанзаа бэлтгэхдээ дүпү, байцаа, хар мөөг, бор мөөгийг татаж бэлдэнэ. Татсан ногоонуудаа холиод дээрээс нь чанаж бэлдсэн нарийн пүнтүүз, ногоон сонгино, сармис, соё соус, гүнждийн тос, давс, сахар, цагаан перц хольж сайтар хутгаад бэлэн болно.
Алхам 3
Хүссэнээрээ чимхээд 20 мин жигнээд бэлэн болно.
Бэлэн болсон буузаа Klasik майонезтайгаа хольж идвэл бүр амттай 😋😋😋 Амжилт!
30 сая төгрөгийн шагналын сантай сугалаат худалдаа зарлагдлаа. 🏆🍀🤩🤩